Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Яким буде курс долара: прогнози фінансистів

Яким буде курс долара: прогнози фінансистів

Станом на 30 серпня 2021 року офіційний курс гривні встановлений на рівні 26,93 грн/дол., повідомляє пресслужба Національного банку України.

ВІДЕО ДНЯ

Таким чином, згідно з інформацією, наданою Нацбанком України, основні курси валют станом на ранок встановлені на такому рівні:

  • 26.929000 грн за долар;
  • 31.664500 грн за євро;
  • 36.958700 грн за фунт стерлінгів.
Реклама

Експерти прогнозують, що після стабільного зміцнення гривні вже у вересні очікується плавна девальвація. Долар, упевнені опитані аналітики, проб’є знакову позначку в 27 грн/$ і поступово буде рухатися до нового коридору.

Читайте також:
Курс долара розвернувся: скільки коштуватиме американська валюта у вересні
Реклама

Абсолютна більшість експертів погоджується: долар буде плавно дорожчати. Це закономірність, яка повторюється з року в рік; не стане винятком і 2021-й. У вересні традиційно пожвавлюється бізнес, починається активний сезон, зростає імпорт, компанії готуються до опалювального сезону й активно закуповують енергоресурси, витрачають долари.

Долар може подорожчати до 27,2 грн/$, вважає аналітикиня Сoncorde Capital Євгенія Ахтирко. Один із ключових факторів, за її словами, – зниження цін на світових ринках на українську експортну продукцію. Що менше коштує метал, зерно, то нижчі експортні виторги українського бізнесу. Підприємці заробляють у доларах, а потім продають валюту на ринку і тим самим сприяють зміцненню гривні. І що менше вони заробляють, то гірша ситуація на ринку.

Ще один сценарій озвучив колега Ахтирко з Esperio Ян Кароль. Він вважає, що до кінця вересня українців чекає курс долара близько 27 грн/$. "Поточний курс гривні виглядає досить привабливо для збільшення валютних заощаджень. Звичайно, про різке падіння вартості гривні не йдеться", – пояснив Кароль.

Реклама

"Причин для зміцнення зараз немає. Очікуємо поступове зростання курсу до 27 грн за долар до кінця вересня", – спрогнозував експерт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно