Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жителі трьох областей можуть залишитись без пільгового струму із 1 жовтня

Жителі трьох областей можуть залишитись без пільгового струму із 1 жовтня
Жителі Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей із 1 жовтня можуть залишитись без пільгової електроенергії. Про це розповіла директор ТОВ "Закарпаттяенергозбут" Наталія Німець.

У новій моделі фінансового ПСО, яка розпочинає діяти вже з 1 жовтня 2021 року, не передбачена закупівля електроенергії для потреб побутових споживачів, які проживають у Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях на території Бурштинського енергоострова. Про це розповіла директор ТОВ "Закарпаттяенергозбут" Наталія Німець на Форумі "Спекотна осінь", проведеному Energy Club.

ВІДЕО ДНЯ

"Від імені ТОВ "Закарпаттяенергозбут" і всіх постачальників універсальних послуг, які знаходяться в зоні Бурштинського енергоострову, можна сказати, що новим ПСО взагалі не передбачена закупівля електроенергії для потреб побутових споживачів. Всі інші постачальники, які знаходяться на об’єднаній енергетичній системі, положеннями про ПСО покладено зобов’язання закупівлі бази на електронних аукціонах по ціні мінімального споживання минулого року. Про Бурштинській енергоострів не сказано нічого", – сказала Наталія Німець.

Читайте також:
Тариф на електроенергію перерахували: як зміняться суми в платіжках
Реклама

Вона наголосила, що Бурштинський енергетичний острів може не забезпечити на 100% потребу споживання в регіоні.

"Якщо не буде забезпечений повністю весь потрібний обсяг постачальника універсальної послуги для постачання електроенергії населенню, то вони в свою чергу змушені будуть виходити на балансуючий ринок, де тарифи значно вищі. Це будуть збитки підприємства, що за собою тягне фінансовий ризик для підприємства", – зазначила директор "Закарпаттяенергозбуту".

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно