Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Пенсійна реформа в Україні: у Світовому банку дали поради

Пенсійна реформа в Україні: у Світовому банку дали поради

Накопичувальний рівень пенсійної системи в Україні може бути введений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, працівником і урядом без впливу на поточні надходження Пенсійного фонду. Про це сказала віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми вважаємо, що впровадження накопичувального компонента не повинно проводитися за рахунок нинішніх пенсіонерів або майбутніх платників податків. Тому в разі прийняття рішення про подальший рух до введення накопичувальних пенсій в суспільстві повинна бути відкрита і прозора дискусія щодо фінансування такого нового інструменту", – заявила Б’єрде.

"Це може, наприклад, відбуватися через деяку форму розподілу витрат між роботодавців, співробітників і урядом, без впливу на поточні надходження Пенсійного фонду", – додала вона.

Реклама
Читайте також:
Прем’єр повідомив, коли почнуть запроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями

За її словами, є інше важливе завдання – необхідність переглянути витрати Пенсійного фонду, які фактично здійснюються за рахунок державних пільг і гарантій, але не завжди є частиною пенсійних зобов’язань.

Реклама

"Насправді об’єднання різних грошових виплат і надбавок, які фінансуються із загального бюджету, в чітку і універсальну програму базових пенсій, доповнює основну схему страхування, в значній мірі вирішило б проблеми дефіциту ПФ", – резюмувала Б’єрде.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно