Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні введуть платіжки за комуналку нового формату

В Україні введуть платіжки за комуналку нового формату

Закон, який прийняв парламент, передбачає підвищення енергоефективності. Один зі шляхів – змінити формат платіжки за комунальні послуги, в якій будуть відображатися нові дані.

ВІДЕО ДНЯ

В Україні передбачається введення нового формату платіжок за комунальні послуги, які будуть містити інформацію про рівень енергоефективності. Це передбачено відповідним законом (№4507), який Верховна Рада прийняла.

Читайте також:
Податкова контролюватиме і перевірятиме доходи українців: що відомо
Реклама

Міністерство енергетики вважає, що такі платіжки допоможуть впровадити інструменти держпідтримки в сфері енергоефективності.

"Вона (платіжка, – ред.) Буде містити детальну інформацію щодо споживання, зокрема, порівняння поточних показників з торішніми, доступних енергоефективних програм, якості послуг з постачання природного газу та електричної енергії", – розповіла заступник міністра енергетики Юлія Підкоморна.

Реклама

Саме підвищення енергоефективності дозволить заощадити кошти громадян і скоротити споживання ресурсів, що в кінцевому підсумку допоможе запобігти кліматичні зміни.

В цілому закон створює основи для підвищення енергоефективності бюджетної сфери та промисловості. Зокрема, великі підприємства будуть зобов’язані впровадити систему енергоменеджменту або раз на чотири роки проводити енергоаудит. А органи державної влади та місцевого самоврядування повинні будуть купувати виключно енергоефективні обладнання та приміщення.

Законом також вперше вводиться відповідальність за порушення законодавства в сфері забезпечення енергетичної ефективності.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно