Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як зросте зарплата у 2022 році та кому платитимуть більше

Як зросте зарплата у 2022 році та кому платитимуть більше

В Україні у 2022 році середню зарплату можуть підвищити на 10%, а мінімальну лише на 3%. На найбільшу зарплату можуть розраховувати працівники IT, фахівці з виробництва, менеджери з продажу. Водночас реальний (з урахуванням інфляції) розмір зарплати бюджетників може знизитися.

ВІДЕО ДНЯ

Експертка ринку праці Тетяна Пашкіна стверджує, що сподіватися на суттєве зростання доходів більшості українців не варто.

"Середній коридор зарплати, яку піднімають, це 5-10%. Дуже рідко – 15-20%, але це утримувальні заходи, коли фахівця потрібно тримати двома руками, тому що він уже майже звільнився. Такі підвищення – точкові. Глобального зростання зарплат, на мою думку, поки не буде", – підсумувала Пашкіна.

Реклама
Читайте також:
Зарплата 2022: хто у новому році буде отримувати більший дохід

Незважаючи на загальні тренди, професіям, які зараз найбільш затребувані на ринку праці в Україні, підвищення зарплат все-таки чекати варто.

Реклама

"У нас склалася практика, що передусім піднімають зарплату тим, хто дефіцитний, кого не вистачає. А вже потім дивляться на тих, кому варто було б додати цю зарплату, з огляду на якісь розрахунки справедливості тощо", – каже Пашкіна.

За словами експертки ринку, 2022-го серед затребуваних залишаться працівники сфери IT, фахівці з виробництва, менеджери з продажу. Також зарплати можуть зрости у робітників, адже частина з них, ймовірно, поїде на заробітки до ЄС, а це означає, що на нашому ринку їх не вистачає.

Підвищення зарплат вкотре обіцяли медикам та педагогам. Але з огляду на запланований бюджет фінансування медицини та охорони здоров’я, грошей на суттєве збільшення їхнього доходу знову не вистачить.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно