Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Що відомо про 1000 гривень, яку отримають вакциновані [чи буде це готівка та коли дадуть]

Що відомо про 1000 гривень, яку отримають вакциновані [чи буде це готівка та коли дадуть]

Що відомо про 1000 гривень, яку отримають вакциновані [чи буде це готівка та коли дадуть]
Володимир Зеленський пообіцяв вакцинованим по 1 тисячу гривень. Відомо, чи видаватимуть їх готівкою

У зверненні в понеділок, 15 листопада, президент України Володимир Зеленський анонсував нову програму підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки, яка передбачатиме приємні бонуси для вакцинованих українців.

ВІДЕО ДНЯ

Відео з відповідною заявою очільника держави опубліковане в його Telegram-каналі.

Читайте також:
Гроші отримає кожен: Зеленський пообіцяв вакцинованим українцям бонуси
Реклама

Відповідно до цієї програми, громадяни, щеплені від COVID-19 двома дозами вакцини, зможуть отримати тисячу гривень через додаток "Дія".

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзал, відвідання кінотеатрів, театрів тощо або купити квитки для мандрівок всередині країни. Тобто, попередньо це буде не готівка.

Реклама

Володимир Зеленський назвав цю програму одним із інструментів, який повинен підтримати ті сектори економіки, які найбільше постраждали від карантину.

"Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень швидко і зручно, тобто через додаток "Дія". За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнесклуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- чи залізничні перевезення", – повідомив президент.

Програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд гривень, стільки ж – на початку 2022 року.

Реклама

"Оскільки смартфони і додаток "Дія" є не у кожного, ця програма буде діяти не один місяць і держава розглядатиме альтернативну можливість отримати тисячу гривень усім вакцинованим двома дозами громадянам, зокрема, похилого віку", – зазначив Зеленський.

Президент також повідомив, що минулого тижня різко збільшилася кількість людей, які зробили щеплення проти COVID-19, – таких було понад 1 мільйон 600 тисяч. За його словами, це дало свої результати.

"На 13 відсотків зменшився рівень госпіталізації від ковіду. Вперше за останні три місяці кількість людей, виписаних з лікарні більша ніж кількість госпіталізованих. Також ми спостерігаємо зменшення кількості випадків корнавірусної хвороби за тиждень на 6 відсотків", – перерахував здобутки у протистоянні з коронавірусною інфекцією Володимир Зеленський.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно