Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У людей хочуть відбирати земельні ділянки для будівництва доріг

У людей хочуть відбирати земельні ділянки для будівництва доріг

В Україні можуть дозволити відбирати землю у її власників для будівництва доріг та пов’язаних із ними об’єктів дорожньої інфраструктури. Відповідний законопроєкт №6422 вже подано до Верховної Ради. Його автором є прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

ВІДЕО ДНЯ

Відбиратимуть ділянки у тих, чия земля заважатиме будівництву і хто при цьому не зможе домовитись із владою протягом місяця.

Згідно з документом, рішення про відчуження земельної ділянки має ухвалюватися органами виконавчої влади або місцевого самоврядування. Підставою ж для цього може бути виключно будівництво:

Реклама
  • автомобільних шляхів загального користування державного значення;
  • мостів;
  • естакад;
  • об’єктів, необхідних їхньої експлуатації.
Читайте також:
На Закарпатті розслідують "земельну аферу року"
Реклама

Як відбиратимуть землю

Передбачається, що спочатку держава намагатиметься домовитися із власником земельної ділянки. Домовлятись, насамперед, намагатимуться на умовах концесії (договір, укладений державою з приватним підприємцем, іноземною фірмою на експлуатацію промислових підприємств, земельних та інших угідь).

На досягнення такої домовленості виділятиметься місяць. Якщо ж зробити це не вдасться, держава звертатиметься до адміністративного суду з позовом про платне примусове відчуження зазначених об’єктів.

Суд же прийматиме рішення щодо відповідних спорів щодо правил спрощеного позовного провадження теж протягом одного місяця з дня надходження позовної заяви. Судовий збір при розгляді таких справ не стягуватиметься.

Реклама

Навіть якщо землю забере суд, це можна буде оскаржити

За текстом законопроєкту, апеляції у справах про примусове відчуження земельних ділянок на підставі суспільної потреби розглядатиме Верховний суд. На це він матиме 2 місяці. І вже його рішення оскарженими бути не зможуть. Також апеляційний суд не зможе повертати справу за результатами апеляційного розгляду на новий розгляд.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно