Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Україна уклала з Угорщиною газову угоду

Україна уклала з Угорщиною газову угоду

Оператори ГТС України та Угорщини уклали угоду щодо збільшення на третину гарантованих потужностей для імпорту газу з Європи. Йдеться про зростання потужностей з 1 січня 2022 року. Таким чином Україна збільшує гарантовані потужності майже на 30% і зможе транспортувати до 8 млн кубометрів газу щодоби (2,9 млрд м3 у рік) з Угорщини до України. 

ВІДЕО ДНЯ

"Разом із наявними 27 млн куб. м добових потужностей зі Словаччини це збільшить загальний обсяг гарантованих можливостей для імпорту газу в Україну до 35 млн куб. м на добу, що значно посилює енергетичну безпеку країни", – кажуть в ОГТСУ.

Читайте також:
Ціна на газ для підприємців злетить до 70 гривень за кубометр? Є перші попередження
Реклама

Гендиректор Оператора Сергій Макогон зазначив, що Україна вперше з 2014 року збільшує гарантовані потужності для імпорту газу з Європи.

У перші три місяці 2022 року запроваджується тестовий режим. Він потрібен операторам для погодження і налаштування всіх технічних й операційних процесів для транспортування природного газу у напрямку Угорщина – Україна. Перший денний аукціон відбудеться 31 грудня 2021 року.

Реклама

Крім того, Міненерго та Міністерство закордонних справ працює над збільшенням гарантованих потужностей в Україну за іншими пріоритетними напрямками, зокрема – зі Словаччиною та Польщею.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно