Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"1000 грн за вакцинацію" дозволять витрачати на комуналку

"1000 грн за вакцинацію" дозволять витрачати на комуналку

Тисячу гривень, які держава видає повністю вакцинованим від COVID, дозволять витрачати на оплату комуналки. Чергове розширення програми анонсував президент Володимир Зеленський.

ВІДЕО ДНЯ

Але така можливість з’явиться виключно в українців віком від 60 років. Окрім того, їм доведеться зачекати – нову послугу програми єПідтримка запустять не раніше ніж у лютому.

"Тисячу гривень від держави люди старші за 60 років можуть витрачати на купівлю ліків. Окрім того, протягом лютого ми додатково розширимо програму для людей похилого віку. У них буде можливість використання цих грошей на оплату комунальних послуг", –заявив Зеленський.

Реклама
Читайте також:
Як купити ліки за 1000 гривень за вакцинацію: важливий нюанс

Точний механізм надання "ковідної тисячі" на комуналку поки що невідомий. Але з огляду на те, що така можливість буде тільки у літніх українців, схема виплат, імовірно, буде аналогічною тій, що вже діє з ліками.

Реклама

Щоб скористатися "1000 грн за вакцинацію", потрібно оформити спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Це А-Банк, Альфа Банк, банк "Восток", Izibank, Monobank, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк та Укргазбанк.

Зробити це можна у додатках банків, але тепер з’явилася можливість замовити не лише віртуальну, а й фізичну пластикову картку. Саме такою пропонують користуватися пенсіонерам для покупки ліків у звичайних аптеках (не онлайн).

Щоб на отриману картку прийшли гроші, потрібно подати заявку у застосунку Дія. Для цього застосунок треба оновити, після чого знайти в меню "Послуги" пункт "єПідтримка" та почекати на зарахування коштів упродовж 10 днів.

Реклама

При придбанні ліків за "ковідну тисячу" вік покупця перевіряється на момент здійснення платежу. Тому не важливо, коли саме було оформлено картку та отримано гроші. Головне, щоб на момент покупки людині виповнилося 60 років.

За словами Зеленського, окремі правила щодо "ковідної тисячі" запровадять не лише для літніх людей, а й для юних українців. "Незабаром програма поширюватиметься і на громадян 14-18 років. Окрім базових цілей – на спорт, музеї, кіно, подорожі та ін. – вони зможуть витрачати гроші у сфері освіти", – запевнив президент.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно