Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На скільки подорожчає газ для населення із травня 2022 року: прогнози

На скільки подорожчає газ для населення із травня 2022 року: прогнози

Ціна на газ для населення може досягти ринкового показника. У цьому випадку слово "ринковий" означає значно дорожче, ніж станом на опалювальний період 2021-2022 років.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з інформацією, яку наведено в інфляційному звіті за січень 2022 року Національним банком України, фіксація тарифів житлово-комунальних послуг на тлі різкого подорожчання вартості газу у світі призвела до накопичення значних розривів між цінами для населення та бізнесу. Відповідно, у майбутньому "це може зумовити корекцію тарифів для населення до ринково обґрунтованих рівнів".

Читайте також:
Оприлюднено ціни на газ у лютому 2022 року: менша вартість тільки в однієї компанії
Реклама

Водночас з огляду на очікувану знижувальну корекцію цін на європейський газ у 2022 році та соціальну значущість ЖКП приведення більшості тарифів до імпортного паритету, ймовірно, буде поступовим і триватиме кілька років, – зазначають в НБУ.

Вже точно відомо, що газ для населення не повинен дорожчати до кінця квітня поточного року. А от якою буде його вартість вже із 1 травня 2022-го, поки невідомо.

Реклама

Ще наприкінці минулого року прем’єр Денис Шмигаль зазначив, що вартість газу для населення на наступний річний період від 1 травня 2022 року до 30 квітня 2023-го формуватиметься залежно від вартості блакитного палива на світовому ринку та обсягу власного його видобутку.

На сайті "Урядового кур’єру" приводять розрахунки фахівців Мінекономіки. Відповідно до їх прогнозу, тариф на газ у новому опалювальному сезоні може зрости на 13% (+/- 3%).

Проте більшість незалежних експертів упевнена, що ці цифри замалі. Приміром, Олександр Скубченко переконаний, що ціни на блакитне паливо для населення в опалювальному періоді 2022-2023 років зростуть не менш ніж на 20%. Говорячи про тарифи на опалення, експерт передбачає зростання на третину.

Реклама

Раніше повідомлялось, що в лютому може значно подорожчати пальне.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно