Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Стало відомо, чи зможуть пенсіонери подарувати або продати свої безкоштовні смартфони

Стало відомо, чи зможуть пенсіонери подарувати або продати свої безкоштовні смартфони

Стало відомо, чи зможуть пенсіонери подарувати або продати свої безкоштовні смартфони
Смартфони для пенсіонерів: чи можна їх продати або подарувати, скільки коштуватиме один телефон для літніх людей та які параметри буде мати мобільний.

Безкоштовні смартфони для пенсіонерів будуть мати прив’язку до конкретних абонентів. Відповідну заяву зробив Олексій Вискуб, який обіймає посаду заступника голови Мінцифри. Також посадовець розповів, скільки приблизно коштуватимуть ґаджети та яку специфікацію матимуть.

ВІДЕО ДНЯ

Найперше зазначимо, що безкоштовно смартфони отримають тільки вакциновані громадяни віком від 60 років (станом на зараз їх кількість варіюється в межах 3,5 мільйони осіб).

Відомо, що видаватимуть їх у банках. Для літніх людей буде доступний пакет послуг, який передбачає їх навчання поводженню зі смартфонами.

Реклама
Читайте також:
Коли розпочнеться запис у чергу на отримання безкоштовного телефону

Перший етап реалізації програми розпочнеться вже весною. Попередньо потрібно буде стати в чергу задля отримання телефону. Роздати відразу всім ґаджети не вдасться, тому програму вирішили розтягнути в часі на три роки. У 2022 році в планах віддати кілька мільйонів смартфонів. Орієнтовно перші телефони дійдуть до щасливих власників влітку.

Реклама

Загалом в Україні проживає близько 8,5 мільйонів людей старших за 60 років, але, як уже було зазначено, вакцинованими є тільки 3,5 млн. Ця програма повинна спонукати громадян похилого віку активніше щепитись проти COVID-19.

Зараз Мінцифра веде перемовини з компанією Samsung та з рядом українських виробників. Одне підприємство вже погодилось розробити спеціальну модель під замовлення.

Чималу кількість людей відразу після анонсу програми цікавило, на яку ж суму розщедриться держава? Тобто, яка ціна буде смартфонів для пенсіонерів? Олексій Вискуб розповів, що Мінцифра розраховує на смартфони вартістю до 5 тисяч гривень. Але хотіли б "влізти" і у 4 тисячі.

Реклама

Смартфони для пенсіонерів будуть мати технологію NFC, яка передбачає сплату за товари та послуги без фізичного використання банківських карток.

Тепер стосовно того, чи можна буде телефон подарувати комусь іншому. На думку заступника голови Мінцифри, це питання могла б вирішити функція eSIM. Вона б дозволила прив’язати ґаджет до конкретного абонента. Чиновники прогнозують, що дехто захоче продати або передарувати свій мобільний. Цей момент вони взялися вирішувати з операторами зв’язку і, як повідомив Олексій Вискуб, знайшли спосіб контролю.

"Точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому. Сім-карта буде прив’язана, наприклад, до IMEI телефону і зареєстрована на паспорт. А номер стане відразу фінансовим номером, прив’язаним до паспорта для мінімізації шахрайства. Мобільні оператори пропонують нам установку спеціального додатка, що дозволить контролювати незмінність користування пристроєм. Це один з підходів", – зазначив чиновник.

Раніше видання розповідало, що Володимир Зеленський анонсував програму, в рамках якої вакциновані українці у віці від 60 років на безоплатній основі отримають від держави смартфони.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно