Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як у березні отримати пенсії тим, хто був змушений переїхати: роз’яснення

Як у березні отримати пенсії тим, хто був змушений переїхати: роз’яснення

Пенсійний фонд України опублікував інформацію щодо виплати пенсій у березні.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з оприлюденою у соцмережі Фейсбук інформацією, виплата пенсії у березні буде забезпечуватись у строки, визначені законодавством, та з урахуванням особливостей, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. №162.

Читайте також:
З’явилась важлива інформація про 1000 гривень за вакцинацію
Реклама

Відповідно до статті 47 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" пенсія виплачується щомісяця, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця проживання пенсіонера, зокрема організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій.

В ПФУ наголосили, що ті, хто був вимушений переїхати на час військових дій в інший регіон, повинні звернутися з відповідною заявою до ПФУ за фактичним перебуванням.

Реклама

У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувача виплата пенсії йому здійснюється шляхом переказу коштів без відкриття рахунка у банку на підставі звернення (особистого, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг) до органів Пенсійного фонду України.

Виплата пенсії може здійснюватися без урахування строків, визначених частиною першою статті 47 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". Тобто, у разі необхідності, виплатний період може бути продовжено після 25 числа.

Зразок заяви дивіться нижче

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно