Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Національний банк України оприлюднив важливу інформацію для людей

Національний банк України оприлюднив важливу інформацію для людей

На офіційному сайті головної банківської установи України уточнено правила переміщення готівкових валютних цінностей за кордон. Зазначається, що відтепер знову громадяни мають надавати підтверджуючі документи при переміщенні валютних цінностей за кордон у сумі, що перевищує 10 тисяч євро.

ВІДЕО ДНЯ

"Національний банк повернув вимогу щодо надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України у сумі, що перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), зокрема документи про зняття готівки з власних рахунків або про придбання банківських металів", – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Стало відомо, скільки Чехія платитиме українським біженцям
Реклама

До слова, Національний банк 4 березня 2022 року вніс зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 "Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану", які давали змогу фізичним особам не надавати підтвердні документи під час перевезення валютних цінностей за кордон. На сьогодні з метою запобігання виведення капіталу за кордон, а також із урахуванням комунікації з відповідними органами державної влади Національний банк ухвалив рішення повернути вимогу щодо надання підтвердних документів під час переміщення валютних цінностей за кордон вартістю вище 10 тис. євро (в еквіваленті).

"Звертаємо вашу увагу, що громадяни, як і раніше, мають декларувати валютні цінності, вартість яких перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), під час їхнього переміщення за кордон. Ця вимога не змінювалася. Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 13 березня 2022 року №51 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", – зазначають у фінустанові.

Реклама

Документ набрав чинності з 13 березня 2022 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно