Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЄС зробив перший крок до скорочення фінансування Угорщини

ЄС зробив перший крок до скорочення фінансування Угорщини

Представники Європейського союзу надіслали 27 квітня офіційного листа до Угорщини, що стало першим кроком до застосування нового механізму скорочення фінансування за підрив стандартів верховенства права в блоці.

ВІДЕО ДНЯ

Незважаючи на багаторічну критику правозахисників і активістів, що він спрямовує кошти ЄС своїм соратникам, Орбан здобув четверту поспіль перемогу на виборах на початку цього місяця. Європейська комісія у відповідь запустила новий механізм санкцій. Цей механізм не був випробуваний раніше.

Читайте також:
"Ми зробимо все можливе, щоб Угорщина не була втягнута у війну", – Петер Сійярто
Реклама

"Ми виявили проблеми, які можуть порушувати верховенство права в Угорщині та вплинути на бюджет ЄС", – сказала Вера Юрова, віцепрезидентка Єврокомісії.

"Угорщині доведеться відповісти на наші занепокоєння та запропонувати заходи щодо виправлення ситуації", – додала вона.

Реклама

Високопоставлені чиновники ЄС сказали, що справа зосереджена на системних помилках у державних закупівлях Угорщини, які не змогли запобігти єдиним торгам, конфлікту інтересів та ризику корупції.

За їхніми словами, "серйозне занепокоєння" щодо функціонування угорської влади і управління нею коштами ЄС посилюється через обмеження ефективного розслідування та незалежного судового переслідування.

Угорщина мала порушення у майже 4% витрат з коштів ЄС у 2015-2019 роках, за даними OLAF, у порівнянні з середнім показником ЄС 0,36%.

Реклама

За даними Комісії, Угорщина також мала найвищу фінансову корекцію в історії структурних фондів ЄС у 2019 році.

Угорщина має два місяці, щоб відповісти на лист з Брюсселя, і для таких обмінів листами знадобиться ще кілька місяців, перш ніж – якщо не буде досягнуто згоди – Комісія запропонує державам ЄС схвалити призупинення фінансування Будапешта.

У цьому випадку буде достатньо голосів більшості інших лідерів ЄС, щоб обмежити фінансування Угорщини. Це означає, що Польща, традиційна союзниця Угорщини у суперечках з ЄС щодо верховенства права, не зможе заблокувати рішення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно