Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні з’явиться державна мережа АЗС

В Україні з’явиться державна мережа АЗС

Українська влада поставила перед НАК "Нафтогаз України" завдання стати так званим національним оператором на ринку нафтопродуктів. Це необхідно, щоб забезпечити справедливість цін на ринку. Про це в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів глава НАК Юрій Вітренко.

ВІДЕО ДНЯ

"Нафтогаз повинен бути оператором національної мережі, щоб не було питання високої ціни. Це завдання поставив президент. Також ми можемо бути для держави ефективним інструментом співпраці з найбільшими у світі компаніями по ресурсу", – сказав він.

Читайте також:
До 30 травня: мережа АЗС БРСМ-Нафта звернулась до своїх клієнтів
Реклама

Вітренко зазначив, що коли конкуренція на ринку недосконала, то поява державного гравця дозволяє зробити його ціновим лідером і відмовитися від державного регулювання цін.

"Коли є державний гравець з істотною часткою ринку-15-20-30%, тобто не 100%, але і не 1%, тоді більше довіри, що у споживачів є можливість купувати за справедливою конкурентною ціною... якщо мережа займає 30% ринку, це вже дає реальну альтернативу людям. У свою чергу, це буде примушувати приватних операторів теж не задирати ціни", – сказав Вітренко.

Реклама

Вітренко уточнив, що "Нафтогаз" ще не отримав контроль над мережею АЗС Glusco. "Там є деякі нюанси, але сподіваюся, що держава проявить певну волю і ми будемо мати контроль над АЗС", – сказав глава правління НАК.

Нагадаємо, мережа АЗС ОККО опублікувала новину для жителів однієї з областей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно