Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • 3000 доларів дорослому та 1500 дитині: одна з країн надасть фінансову підтримку українцям

3000 доларів дорослому та 1500 дитині: одна з країн надасть фінансову підтримку українцям

3000 доларів дорослому та 1500 дитині: одна з країн надасть фінансову підтримку українцям

Канада оголосила, що фінансово підтримає тих українців, які були вимушені шукати в них тимчасового прихистку через війну в Україні, яку розв’язала росія. Для цього біженці повинні подати заявку на отримання одноразової фінансової допомоги.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідна інформація оприлюднена пресслужбою уряду Канади.

Читайте також:
Допомогу даватимуть тільки до 1 липня: для українців у Польщі озвучили важливу новину
Реклама

Міністр імміграції, біженців та громадянства Шон Фрейзер та міністр у справах сім’ї, дітей та соціального розвитку Каріна Гулд оголосили, що українці, які прибувають до Канади, тепер можуть подавати заявки на отримання тимчасової фінансової допомоги. Ці кошти допоможуть громадянам України та членам їхніх сімей задовольнити свої основні потреби, такі як транспорт та довгострокове житло, коли вони прибудуть до громад по всій Канаді, та знайти роботу. Допомога складатиметься з прямої одноразової виплати в розмірі 3000 доларів США на дорослого та 1500 доларів США на дитину (до 17 років).

Українці та члени їхніх сімей, які перебувають у Канаді з дійсним дозволом на роботу, на навчання, на тимчасове проживання матимуть право на отримання цієї одноразової виплати. Заявки на допомогу необхідно подавати через онлайн-портал уряду Канади.

Реклама

Очікується, що платежі будуть здійснені шляхом прямого депозиту протягом 5 робочих днів після подачі заявки. Тому заявники повинні мати банківський рахунок у канадській фінансовій установі. Ім’я, пов’язане з обліковим записом, має збігатися з ім’ям, записаним у документі про статус тимчасового резидента дорослої особи, а ті, хто прибуває, також повинні отримати номер канадського соціального страхування (SIN) якомога швидше, щоб мати можливість працювати.

На додаток до цієї тимчасової фінансової допомоги, уряд Канади надав 3 чартерні рейси з Польщі, щоб доставити українців.

Канада також пропонує послуги поселення, щоб допомогти українцям адаптуватися до нового життя в країні. Ці послуги з поселення включають мовне навчання, інформацію та орієнтацію на життя в Канаді (наприклад, допомога із зарахуванням дітей до школи чи відкриття банківського рахунку), а також інформацію та послуги, які допоможуть знайти роботу.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно