Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З 1 липня на українців чекають важливі зміни: подробиці

З 1 липня на українців чекають важливі зміни: подробиці

Моторне (транспортне) страхове бюро України повідомило про збільшення страхових виплат за "автоцивілкою" вже з 1 липня 2022 року.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті об’єднання страховиків.

Національний банк за поданням МТСБУ прийняв рішення щодо збільшення з 1 липня 2022 року страхових сум (максимального розміру виплат) за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

Реклама
  • до 160 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (до змін ця сума становила 130 000 гривень);
  • до 320 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих (до змін ця сума становила 260 000 гривень).
Читайте також:
"Ощадбанк" повідомив українців про важливе "повернення"
Реклама

"Зміни торкнуться 42 страховиків-членів МТСБУ та всіх українців, у яких укладені договори "автоцивілки", – прокоментував заступник Голови Національного банку Сергій Ніколайчук.

Як зауважує регулятор, збільшення страхових сум за договорами ОСЦПВ дозволить учасникам дорожнього руху отримати кращий рівень захисту їх фінансових інтересів. Особливо це актуально в умовах зростання цін на деталі та комплектуючі до автомобілів. Водночас вартість полісу для споживачів суттєво не зросте, запевняє НБУ.

З 1 липня також зросте максимальна сума виплат за європротоколом. Зараз вона становить 50 тисяч, а з 1 числа сягне 80 тисяч. Новий  розмір ліміту діятиме для всіх договорів ОСЦПВ, незалежно від дати їх укладання.

Реклама

Підвищення максимального розміру виплат за європротоколом дасть змогу більшій кількості постраждалих у ДТП осіб оформити ДТП та отримати страхову виплату без необхідності викликати на місце аварії представників Національної поліції, часто залучених до оборони країни під час дії воєнного стану.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно