Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чехія озвучила важливу інформацію для українців

Чехія озвучила важливу інформацію для українців

Чехія озвучила важливу інформацію для українців, які зараз перебувають в країні. Йдеться про те, що в Чехії припинять нараховувати виплати в розмірі 5000 крон (близько 200 євро) біженцям із України за умови, якщо вони вже отримують від держави безкоштовне житло, харчування та засоби гігієни.

ВІДЕО ДНЯ

Таке рішення було спрямоване проти "дотаційного туризму". Також, починаючи з другого місяця перебування українців в країні, фінансову допомогу нараховуватимуть за місцем постійної реєстрації: представники влади перевірятимуть, чи дійсно біженці живуть за заявленою ними адресою.

Водночас в уряді Чехії схвалили пропозицію Міністерства внутрішніх справ – там збираються забезпечувати житлом українських біженців навіть після того, як надзвичайний стан в країні завершиться в червні.

Реклама

Читайте також:  Перетин кордону спростили для частини українців

Згідно з прийнятим раніше законом, програма прийому українців повинна функціонувати й далі. Для цих цілей буде діяти система заходів під назвою Lex Ukraine: вона зобов’язує адміністративні органи Чехії (регіони та муніципалітети) надавати українцям тимчасове житло, а орендодавцям будуть платити за це від 200 до 350 крон.

Реклама

З початком повномасштабної війни Чехія видала українським біженцям понад 370 тисяч віз тимчасового захисту. Це дозволяє перебувати в країні протягом року і надає доступ до державного медичного страхування, освіти та ринку праці.

Нагадаємо, раніше для українців в Чехії озвучили важливу новину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно