Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні за офіційною статистикою 310 тисяч безробітних

В Україні за офіційною статистикою 310 тисяч безробітних

В Україні офіційно зареєстровано 310 тисяч безробітних, які стали на облік у державному центрі зайнятості, з них безпосередньо допомогу по безробіттю отримує 261 тисяча.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко в ефірі інформаційного телемарафону.

"Центр зайнятості оперує даними по тих людях, які дійсно звернулися до Центру зайнятості через "Дію" або через телефон або фізично звернулися до працівників служби зайнятості, для того, щоб зареєструватися", – пояснила Свириденко.

Реклама
Читайте також:
На Закарпаття від початку війни переїхали 358 компаній

Вона додала, що у країнах Європейського Союзу перебуває щонайменше 5,2 млн біженців з України, з яких 3,5 млн українців отримують допомогу від країн ЄС. Ці люди перебувають за кордоном і не стоять на обліку у Державному центрі зайнятості України.

Реклама

Міністр економіки відзначила, що уряд реагує на виклики, які існують на ринку праці, зокрема, допомогою у переміщенні бізнесу з прифронтових зон до більш безпечних регіонів країни.

"Вдалося релокувати 652 підприємства і зробити можливим для людей продовження роботи на цих підприємствах. Є окремо у нас програма для людей, які приїхали зі Сходу України на Захід країни. Для стимулювання роботодавців брати внутрішньо переміщених осіб на роботу, у нас є від держави програма компенсації частини заробітної плати. Таким чином вже 7 405 людей працевлаштовані і ми компенсували з бюджету 37 млн грн заробітної плати, тим самим стимулюючи роботодавців більш активно брати ВПО на роботу", – сказала Свириденко.

Вона додала, що всі грантові програми, які запускає держава для підтримки підприємств та підприємців, мають основний критерій – створення нових робочих місць.

Реклама

Свириденко зазначила, що для відродження ділової активності у тих регіонах, які найбільше постраждали від військових дій, потрібно перш за все відновити зруйновану інфраструктуру.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно