Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що хочуть дозволити для тих, хто не встиг розмитнити авто

Що хочуть дозволити для тих, хто не встиг розмитнити авто

Період дії так званого нульового розмитнення в Україні закінчився. У пресі неодноразово повідомлялось, що в останні дні пільгового розмитнення на кордонах утворились багатокілометрові черги із бажаючих ввезти в Україну авто.

ВІДЕО ДНЯ

Та як би швидко не працювала митниця, встигнути оформити всі необхідні документи безліч українців не змогли. Тисячі нових автовласників застрягли на кордоні, подавши попередню митну декларацію.

Читайте також:
"Нульове" розмитнення закінчилося: відомо, скільки авто встигли завезти в Україну
Реклама

Вирішити питання покликаний законопроєкт №7534 "Про внесення змін до розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо завершення дії пільг з оподаткування транспортних засобів". Та чи дійде справа до голосування, а якщо і так, то чи натиснуть кнопки "За" народні депутати, поки невідомо.

Що пропонують автори законопроєкту?

Реклама

На думку авторів документа, розмитненням слід вважати оформлення митної декларації МД1, тобто виїзду із зони митного контролю на внутрішньому терміналі. Наразі виникла нагальна потреба проведення остаточного митного оформлення транспортних засобів, яке з різних причин не закінчено, але подана попередня митна декларація.

У документі передбачається 30-денний період на те, щоб завершити процес розмитнення автівок. Умовою є подання попередньої митної декларації до 1 липня 2022 року. Також митна вартість транспортного засобу не повинна перевищувати еквіваленту в 10 тисяч євро.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно