Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

НБУ підвищив курс долара: ціни на пальне тепер зростуть

НБУ підвищив курс долара: ціни на пальне тепер зростуть

Після підвищення офіційного курсу НБУ на 25 до 36,6 гривень за долара про очікуване зниження цін на пальне доведеться забути. Бензин та дизель можуть подорожчати.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн у Facebook. Як зазначив Куюн, для цін на імпортні товари курс – це найбільш важливий показник, а пальне в Україні повністю імпортне.

"Таке підвищення курсу дає зростання собівартості пального при наявних котируваннях +10 грн/л бензину та дизпального та 5 грн на скрапленому газі", – написав він та зазначив, що так зросте закупівельна вартість у імпортера, а не ціна на стелах АЗС.

Реклама
Читайте також:
НБУ оголосив про великі зміни відсьогодні з 9 години

За його словами, останнім часом у роздрібних мереж та оптовиків був немалий запас міцності по маржі, що дозволило спочатку залити ринок скрапленим газом, зрештою й дизпальним та значно покращити ситуацію із бензином. Насичення ринку призвело до очікуваного результату – гострій конкуренції та падіння цін.

Реклама

Куюн зазначив, що автогаз подешевшав на заправках за місяць на 25-30%. В окремих регіонах він вже нижче 29 грн/л. Дизпальне втратило в гурті аналогічно – майже на 20% за місяць. Зниження вже перекинулось на АЗС. "Ми очікували, що протягом тижня-двох ціна на дизпальне впаде до 45-48 грн/л, бензин міг втриматись за рахунок нестачі в постачаннях, яке спостерігається й надалі", – додав він.

Прогноз цін на пальне

"Чи буде зростання? Не факт. Наприклад, скраплений газ може стабілізуватись на поточних позначках (30 грн/л), валютний фактор по ньому вдарив найменше", – вважає експерт.

За його словами, по дизпальному втримати стелю у 58 грн/л буде важко, але 60-62 грн/л виглядає реалістично (наразі середня 55 грн/л).

Реклама

Бензин в межах 52 грн/л не утримається. Діапазон 55-57 грн/л більш вірогідний, спрогнозував він.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно