Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чому затримуються виплати ВПО 2022: українцям дали пояснення

Чому затримуються виплати ВПО 2022: українцям дали пояснення

Не всі українці поки отримали обіцяну грошову допомогу. Мова про людей зі статусом внутрішньо переміщеної особи. І причини затримки можуть бути дві. Про них – далі.

ВІДЕО ДНЯ

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій визнали, що не всім українцям, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи, було перераховано обіцяні Кабінетом міністрів виплати. Там заявили, що причиною затримки може бути те, що застосунок державних послуг "Дія" не передав дані органам соціального захисту.

Читайте також:
Жінки отримають нову допомогу: кому дадуть гроші та іншу підтримку
Реклама

Очільниця відомства Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону в неділю, 24 липня, сказала, що на гарячу лінію за номером 15-48 масово телефонують українці та скаржаться, що жодного разу не отримали виплати.

Верещук зазначила, що причини можуть бути дві. Перша – люди оформлювали статус ВПО через "Дію", а застосунок не передав дані органам соцзахисту. Інша проблема може полягати у тому, що переселенці неправильно оформили документи.

Реклама

У пресслужбі Міністерства цифрової трансформації повідомили, що усі заявки на отримання статусу ВПО та виплат будуть опрацьовані.

"Разом із Мінсоцполітики працюємо над автоматичним призначенням та виплатами, щоб обробка заяв відбувалася без залучення працівників районних управлінь соцзахисту. Також ми переробляємо взаємодію з Мінсоцполітики, щоб прибрати низку технічних проблем", – зазначили у відомстві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно