Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чому в деяких банках немає доларів та що буде далі

Чому в деяких банках немає доларів та що буде далі

За останні дні у мережі дедалі частіше з’являються повідомлення про відсутність у касах банків готівкової валюти. Деякі українці не мали змоги отримати грошові переводи з-за кордону та зняти долари зі своїх рахунків.

ВІДЕО ДНЯ

На таку ситуацію вже відреагували в Національному банку України. Там зазначили, що вже вирішують питання з тимчасовою нестачею готівкової валюти. Причина, чому в деяких банках немає доларів, пов’язана із "ситуативними логістичними труднощами з її доставкою з-за кордону".

Читайте також:
Українці почали масово скаржитись на Приватбанк: причини
Реклама

Що буде далі? НБУ має намір допомогти банкам "наситити" каси готівковою валютою.

"З метою усунення труднощів із задоволенням потреб населення в готівковій іноземній валюті та забезпечення безперебійної роботи банківської системи в умовах війни Національний банк за необхідності здійснюватиме операції з обміну безготівкової валюти банків на готівкову валюту для підкріплення кас банківських установ", – йдеться в повідомленні НБУ.

Реклама

До слова, перша операція з обміну готівкової валюти на безготівкову відбудеться вже  7 вересня. Як уточнили в Нацбанку, там проводитимуть такі операції, доки це буде необхідно.

"Поточна нестача готівкової валюти в окремих банках є тимчасовою. Національний банк уважно стежить за ситуацією та має достатньо готівкової валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців", – підкреслив заступник Голови Національного банку Юрій Гелетій.

До слова, раніше НБУ озвучив важливу новину про купівлю валюти. Зазначається, що бізнес має спочатку використати наявну в нього валюту і тільки потім може купувати долари чи євро на валютному ринку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно