Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Допомога жінкам зросла до майже 50 тисяч гривень: про що мова

Допомога жінкам зросла до майже 50 тисяч гривень: про що мова

Фонд соціального страхування України розповів, що з початку року до них звернулись близько 80 тисяч жінок за допомогою по вагітності та пологах. Фінансування цих виплат здійснюється і під час воєнного стану.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначає Фонд, сума виплат зростає. Зараз середній розмір декретної допомоги від ФССУ склав вже 49,5 тисячі гривень за підсумками серпня. Це на 4,6 тисячі більше, ніж за той же місяць минулого року.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах фінансується Фондом та виплачується застрахованій особі у повному обсязі одним платежем на підставі листка непрацездатності, який створюється з 30 тижня вагітності.

Реклама
Читайте також:
З 20 жовтня українцям почнуть платити нову допомогу: хто отримає та скільки

Її розмір обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Зазвичай вона триває 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Однак у разі передчасних, багатоплідних пологів або виникнення ускладнень додатково до основного видається листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за кошти ФССУ.

Реклама

Допомога по вагітності та пологах від Фонду компенсує 100% втраченої заробітної плати (доходу) незалежно від тривалості страхового стажу жінки.

Водночас особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Джерело: допомога, виплати, жінки

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно