Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

По 13 тисяч на особу: жителі 12 областей отримають допомогу від УВКБ ООН

По 13 тисяч на особу: жителі 12 областей отримають допомогу від УВКБ ООН

УВКБ ООН опублікували інформацію про розширення програми грошової допомоги. Відтепер підтримку отримають ще більше категорій громадян. До вразливих категорій з-поміж ВПО додано громадян, які постраждали від воєнних дій в деяких регіонах України, а також тих, хто знову повернувся до свого місця проживання. До слова, українців-біженців з-за кордону це також стосується.

ВІДЕО ДНЯ

На грошову підтримку можуть претендувати жителі 12 областей: Київської, Львівської, Сумської, Черкаської, Одеської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Харківської та Чернігівської областей.

Читайте також:
Продовжено до 1 грудня: українцям озвучили важливу інформацію про виплати
Реклама

Про отримання вказаної вище виплати можна звертатись в тому випадку, якщо родина не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій та має дохід, менший за 5400 грн на особу.

Нижче подаємо критерії вразливості, які враховуватимуться:

Реклама
  • переселенці, які перемістилися після 24.02.22;
  • особи, що НЕ переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська (перелік може бути доповнений);
  • люди, які ПОВЕРНУЛИСЬ до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через військові дії від 24 лютого 2022 року.

Обов’язкові критерії вразливості для усіх 3-х вищезазначених категорій, що дають можливість подати заявку на допомогу:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).
  • родина, яку очолює одна самотня / кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).
Реклама

На сторінці "Право на захист" у соцмережі Фейсбук зазначено, що усі, хто підпадає під умови програми та планує подавати заявку на грошову допомогу від УВКБ ООН у пунктах збору даних БФ "Право на захист", отримають виплати за 6 місяців! Тобто загальна сума на людину становитиме 13 320 гривень на особу.

Детальніше про допомогу та адреси пунктів збору даних можна прочитати на сайті "Право на захист" – www.r2p.org.ua

По 13 тисяч на особу: жителі 12 областей отримають допомогу від УВКБ ООН – 01

Скріншот зі сторінки "Право на захист"

Раніше повідомлялось, що з цього тижня українцям почнуть платити нову допомогу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно