Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українцям готують нововведення з 1 січня 2023 року, яке стосується всіх

Українцям готують нововведення з 1 січня 2023 року, яке стосується всіх

Новий 2023 рік може принести українцям великі зміни. Депутати запропонували з 1 січня дати старт добровільній накопичувальній системі.

ВІДЕО ДНЯ

У Верховній Раді України зареєстрований проєкт закону № 7722 під назвою "Про казначейський пенсійний план". У пояснювальній записці його подають, як "додаткова опора на старість".

Якщо справа дійде до голосування і відповідний законопроєкт буде ухвалено, тоді українці отримають можливість з 1 січня 2023 року формувати добровільні особисті пенсійні накопичення. Тобто, відкладені гроші їм повертатимуть у старості в додаток до "стандартної" пенсії, якщо її можна так назвати. Мається на увазі до теперішньої солідарної системи. Автори законопроєкту переконані, що додаткове джерело пенсійних виплат мало б покращити фінансове становище українців у старості.

Реклама
Читайте також:
Скільки разів до кінця року ще підвищуватимуть пенсію

Також у пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що управління активами планують надати Казначейству.

Реклама

Якщо зазначені вище зміни будуть ухвалені, то депутати сподіваються на зростання рівня соціального захисту пенсіонерів. Також накопичувальна система може стати джерелом довгострокового інвестиційного ресурсу, що сприятиме збільшенню інвестицій в національну економіку.

Варто відзначити, що у тексті законопроєкту міститься уточнення, що учасник системи має право на одноразову виплату за рахунок коштів, що обліковуються на його індивідуальному казначейському пенсійному рахунку згідно з договором. Одноразова виплата здійснюється в розмірі до 100 відсотків пенсійних коштів учасника системи, що обліковуються на його індивідуальному казначейському пенсійному рахунку.

У разі смерті учасника накопичувальної системи пенсійного страхування до досягнення ним віку, що дає право на отримання коштів відповідно до казначейського пенсійного плану, належні йому пенсійні кошти системи казначейського пенсійного плану успадковуються.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно