Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шмигаль повідомив, коли Україна може залишитися без зарплат та пенсій

Шмигаль повідомив, коли Україна може залишитися без зарплат та пенсій

Країні може не вистачити коштів для виплати зарпалат та пенсій за умови, якщо Євросоюз зупинить фінансування України в рамках обіцяних 9 мільярдів євро. Таку інформацію повідомив в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

ВІДЕО ДНЯ

Україна використовує фінансову допомогу від ЄС великою мірою для соціальних потреб людей і для реконструкції. Будь-яка затримка, наголошує глава уряду, загрожує жахливими наслідками.

Читайте також:
Стало відомо, чи будуть підвищувати зарплати бюджетникам у 2023 році
Реклама

"Нам це потрібно для того, щоб наша фінансова система вижила. Чи стане це кредитом або грантом, менш важливо. Ми вже вичерпали всі можливості економії. Сьогодні оборонний бюджет становить 60% наших держвидатків, і ми використовуємо фінансову допомогу наших партнерів в значній мірі для соціальних потреб людей і для реконструкції. Будь-яка затримка тут може мати жахливі наслідки", - повідомив прем’єр.

За словами прем’єр-міністра, наразі втрати від війни з росією сягають вже понад 700 мільярдів доларів. Проте ці втрати можна покрити за рахунок заблокованих російських активів.

Реклама

"Ми повинні розробити механізм конфіскації російських активів, а потім інвестувати виручені кошти у відновлення України. Такий механізм спочатку буде націлений на Росію, але пізніше може стати наріжним каменем майбутньої глобальної системи безпеки. У майбутньому кожен диктатор повинен знати, що він несе відповідальність за агресію своїми грошима", – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, які товари суттєво подорожчають до кінця осені. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно