Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Нафтогаз опублікував важливе роз’яснення для споживачів після невдоволення людей

Нафтогаз опублікував важливе роз’яснення для споживачів після невдоволення людей

Нафтогаз опублікував важливе роз’яснення для споживачів після невдоволення людей

Споживачі часом нарікають на різні проблеми, пов’язані з якістю газу: мовляв, полум’я при горінні газу жовте або ж взагалі червоне, дехто і взагалі припускає, що блакитне паливо "чимось розбавляють". Газопостачальна компанія Нафтогаз України вирішила прокоментувати поширену у мережі інформацію.

ВІДЕО ДНЯ

У Нафтогазі кажуть, що все це "лякалка" та тезово пояснюють, чому газ при горінні змінює колір полум’я та як взагалі перевіряють його якість.

Читайте також:
Як повернути переплату: Нафтогаз звернувся до споживачів із важливим роз’ясненням
Реклама

Як Нафтогаз коментує поширену у мережі інформацію:

  • Про те, що облгази розбавляють газ. За словами газопостачальної компанії, зробити це неможливо, адже "додавання повітря" в газ призвело б до вибуху. До того ж хімічний склад газу постійно контролюють, як на етапі видобутку, так і під час транспортування.
  • Чому колір полум’я жовтий або червоний? Тут може бути кілька причин: облгази не дають достатнього тиску у системі; забруднене сопло пальника (тоді необхідно почистити газову плиту); навіть, за словами газовиків, жовтий колір полум’я може бути через недостатній рівень кисню в кімнаті (тоді приміщення потрібно провітрити).
Реклама

Нафтогаз також у зверненні до споживачів вказав на той факт, що за якість газу в Україні, який постачається, відповідають оператори газорозподільчих мереж, вони ж облгази. Якщо є якісь підозри на його погану якість, тоді можна звернутись із відповідною заявою до облгазу. Він повинен відреагувати на заву і при потребі направити свого кваліфікованого фахівця для вияснення причин.

Звісно, є змога провести й за власний кошт аналіз якості газу у спеціалізованій хімлабораторії. Якщо буде виявлено невідповідність вимогам по якості, тоді облгаз мав би надати певну компенсацію. Водночас якщо перевірка не показала порушення стандартів, тоді фінансові втрати за аналіз ляжуть на плечі споживача.

Нагадаємо, раніше Нафтогаз роз’яснив ситуацію із новими платіжками за блакитне паливо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно