Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні буде нова допомога: хто отримає по 6660 гривень від HIAS

В Україні буде нова допомога: хто отримає по 6660 гривень від HIAS

Благодійний фонд "Право на захист" на своєму сайті оголосив про старт нової допомоги для українців. Наразі грошову допомогу можна отримати від американської благодійної організації HIAS.

ВІДЕО ДНЯ

Допомога передбачена для постраждалих від воєнних дій жителів Броварів, Бучі, Ірпеня та інших населених пунктів Київської області. А вже з листопада – для громадян у Харківській області.

Згідно з повідомленням БФ "Право на захист", виплата становитиме 6660 гривень на кожного члена родини.

Реклама
Читайте також:
Українців залучатимуть до "армії відновлення": кого саме, на які роботи та скільки платитимуть

Звернутися по грошову допомогу зможуть не тільки люди, що втратили житло, бізнес, засоби до існування внаслідок воєнних дій на цій території, але й вразливі родини ВПО у цих областях (з двома і більше дітьми, з людьми 55+, з вагітними жінками або молодими матусями з малятами до 2 років, а також особи з інвалідністю, неповні родини тощо).

Реклама

"Перевага надається родинам ВПО, які стали на облік протягом останнього місяця, навіть якщо вони не мають перелічених вище вразливостей", – уточнюють у БФ "Право на захист".

Отримати грошову допомогу можуть такі категорії:

  • родини (ВПО), які були переміщені протягом останніх 30 днів;
  • постраждалі домогосподарства від раптових обстрілів, родини, які втратили члена родини; втратили засоби до існування (пошкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба тощо) внаслідок проведення військових дій;
  • ВПО або люди, що перемістились більше ніж 30 днів тому, мають дохід менший ніж 5400 грн на особу (за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв вразливості: мають двох або більше дітей, є особи з інвалідністю, домогосподарство ведеться однією особою (чоловіком або жінкою), є вагітні жінки та жінки з грудними дітьми до 2 років, мають людей похилого віку (55+ років) в родині.
Реклама

"Не зможуть звернутися із заявкою ті родини, хто вже отримував виплати від інших міжнародних організацій", – йдеться на сайті благодійного фонду.

Де подати заявку, а також, які документи потрібні для реєстрації, є змога дізнатись на сайті БФ "Право на захист" – www.r2p.org.ua

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно