Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні можуть запровадити нові штрафи: за що хочуть карати

В Україні можуть запровадити нові штрафи: за що хочуть карати

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №8186, у разі ухвалення якого будуть запроваджені нові штрафи. Далі розповідаємо, за що саме та на яку суму.

ВІДЕО ДНЯ

Кабінет міністрів України пропонує запровадити зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та встановити адміністративну відповідальність за порушення порядку та правил використання повітряного простору експлуатантами безпілотних повітряних суден, а саме доповнити статтю 11 новими частинами шостою та сьомою.

Якщо коротко, то планують встановити штраф за порушення правил експлуатації безпілотників.

Реклама
Читайте також:
В Україні зросли штрафи для водіїв: за що саме

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що метою ухвалення є підтримання громадської безпеки й порядку, забезпечення охорони державного кордону, захисту життя і здоров’я людей, об’єктів критичної інфраструктури, важливих державних об’єктів від загроз, що виникають у разі порушення порядку та правил використання повітряного простору України експлуатантами безпілотних повітряних суден (БПС).

Реклама

Так, за порушення порядку та правил використання повітряного простору України при експлуатації БВС, а так само внесення змін у конструкцію БВС та/або обладнання для дистанційного керування ним, спрямованих на приховування інформації про місцезнаходження БВС або його переміщення у повітряному просторі України під час польоту, створення радіоперешкод польотам БВС правоохоронних органів при забезпеченні громадського порядку та безпеки, протидії правопорушенням, охороні прав і свобод людини, накладатиметься штраф у розмірі від 60 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1020 грн до 6800 грн).

Повторне протягом року вчинення будь-якого із зазначених порушень передбачатиме штраф у розмірі від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6800 до 8500 грн) з конфіскацією безпілотника.

Крім того, законопроєктом передбачається розширення повноважень Національної поліції та Державної прикордонної служби щодо притягнення правопорушників до такої відповідальності.

Реклама

Прогнозується, що прийняття цього законопроєкту вплине на експлуатантів БПС, що підвищить безпеку польотів повітряних суден, дозволить покращити рівень внутрішньої безпеки в межах кордонів держави, підвищити рівень захищеності громадян, державного і приватного майна.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно