Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні ухвалили важливе рішення щодо плати за електроенергію

В Україні ухвалили важливе рішення щодо плати за електроенергію

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення, яке унеможливлює нарахування за неспожиту електроенергію побутовим споживачам.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідна постанова була ухвалена, щоб захистити споживачів в умовах виникнення надзвичайної ситуації в об’єднаній енергетичній системі України та вимушеного обмеження в споживанні електричної енергії спричиненого збройною агресією російської федерації.

У зв’язку з аварійними та стабілізаційними відключеннями, об’єктивно виникають ситуації, коли технічно неможливо передати покази лічильників, при цьому обсяги середньодобового споживання очікувано зменшуються.

Реклама
Читайте також:
В Укренерго повідомили, доки триватимуть аварійні відключення світла

"З метою унеможливлення проведення нарахувань за неспожиту побутовими споживачами електричну енергію цією постановою передбачено ряд дій, які необхідно вжити операторами систем розподілу в аспекті захисту прав споживачів", – йдеться у повідомленні.

Реклама

Зокрема, по-перше, застосувати у разі відсутності фактичних показів лічильника понижуючого коефіцієнта споживання електричної енергії під час визначення середньодобового обсягу споживання електричної енергії індивідуальним побутовим споживачам у розрахунковому місяці.

По-друге, обленерго має повідомляти НКРЕКП до 25 календарного дня місяця, що настає за розрахунковим місяцем, щодо величини застосованого коефіцієнта зміни споживання електричної енергії під час розрахунку обсягів надходження в електричні мережі.

Нагадаємо, опубліковано графіки відключень на 6 грудня. Електрики не буде по 13-14 годин на добу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно