Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Стосується багатьох: через кілька днів в Україні запровадять нововведення

Стосується багатьох: через кілька днів в Україні запровадять нововведення

Вже через кілька днів, а саме з 14 грудня, в Україні набудуть чинності відразу дві постанови. Про одну з них – №1299 – видання PMG.ua вже писало. Якщо коротко, то водії зможуть використовувати електронне посвідчення водія в Дії. При цьому, носіння пластикової картки стане не обов’язковим – за умови наявності цифрового посвідчення.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас з 14 числа набуде чинності ще одна постанова – №1019. Про неї розповідаємо далі.

Процедура реєстрації та перереєстрації транспортних засобів зазнає змін. Заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець все роз’яснив.

Реклама
Читайте також:
З 14 грудня в Україні запроваджують важливе нововведення

"Експертне дослідження транспортного засобу, яке проводить експертна служба МВС, виокремлюється з процедури реєстрації у сервісному центрі. Це виокремлення не означає скасування. Тепер його треба буде проходити до того, як звертатися за послугою щодо реєстрації та перереєстрації транспортного засобу", – сказав він.

Реклама

Баранець уточнив, що висновок експертної служби буде дійсний 10 днів.

Посадовець зазначив, що залишається опція отримати дві послуги в один день – пройти експертне дослідження і там же, у сервісному центрі МВС, здійснити ці реєстраційні дії.

За його словами, окрім зручності, пов’язаної з екстериторіальністю, таке виокремлення дозволить у майбутньому здійснити реєстраційні дії з транспортними засобами онлайн за допомогою двох смартфонів – власника і покупця.

Реклама

Новий алгоритм дій тепер буде таким:

  • спочатку громадянину варто звернутися до експертної служби МВС та отримати висновок про транспортний засіб;
  • потім власник та покупець або їхні уповноважені представники з цим чинним висновком звертатимуться до сервісного центру МВС і проводитимуть перереєстрацію транспортного засобу. Також це можна буде зробити і онлайн.

Експертний висновок є обов’язковим при таких реєстраційних діях, як перереєстрація транспортного засобу з одного власника на іншого, реєстрація вживаного ввезеного з-за кордону транспортного засобу, перереєстрація авто після успадкування, якщо свідоцтво було видано попередньому власнику до 1 вересня 2019 року тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно