Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи зростуть тарифи у Київстар, Vodafone та lifecell найближчим часом

Чи зростуть тарифи у Київстар, Vodafone та lifecell найближчим часом

Чи варто очікувати зростання тарифів на мобільний зв’язок на фоні руйнування інфраструктури, спричиненого ракетними ударами росії, а також через зменшення клієнтської бази? На це питання відповіли Київстар, Vodafone та lifecell.

ВІДЕО ДНЯ

Компанія Київстар у коментарі виданню РБК Україна зазначила, що в усіх мобільних операторів фіксують зменшення кількості абонентів. Щодо них конкретно, то тарифи Київстар планують переглянути. Компанія змушена піти на цей крок через необхідність продовжувати відновлення інфраструктури, пошкоджену війною.

Читайте також:
Стане недоступним підключення до двох звичних тарифів: у "Київстарі" назвали дату
Реклама

"Так, у грудні змінено умови архівних тарифних планів, запроваджених понад 2 роки тому. У цих тарифних планах обслуговується лише 20% абонентів, при цьому вони отримають в рахунок абонплати більше мегабайтів трафіку і хвилин дзвінків. Для переважної більшості абонентів умови тарифів не зміняться”, – зазначили у Київстарі.

У Vodafone відповісти на питання, чи зростуть ще тарифи, поки не змогли. Водночас вони зазначили, що отримали чималі збитки через руйнування мережі.

Реклама

"Ці витрати, нажаль, зростають далі. Витрати, пов’язані з війною, які компанія вже понесла у лютому-вересні 2022 року, оцінюються у 810 млн грн, що безумовно вплинуло на прибутковість бізнесу", — додали у Vodafone.

Видання РБК Україна у своїй статті зазначило, що тарифи Vodafone вже зростали цьогоріч. Наприклад, SuperNet Start подорожчав зі 125 грн до 145 грн, а Joice тепер коштує 135 грн замість 120. В середньому тарифи зросли на 15-40 гривень. Абонентам запропонували більші обсяги послуг у кожному пакеті.

Пресслужба Lifecell своєю чергою зазначила, що компанія має наміру найближчим часом переглядати тарифи у бік їх збільшення. Але додали, що поки важко спрогнозувати, скільки часу зможуть надавати послуги без підвищення цін.

Реклама

"Вартість обладнання та техніки для ремонту підвищується зі зростанням курсу валют, адже всі виробники та постачальники телеком-обладнання – іноземні компанії. Також здорожчала логістика та паливо для доставки, виїздів на ремонти та заправки генераторів", – прокоментували у lifecell.

У компанії вже підвищували деякі тарифи цього року. Зокрема, влітку вартість тарифу "Смарт Лайф 2020" зросла зі 150 до 180 гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно