Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Стало відомо, яким буде тариф на газ у 2023 році

Стало відомо, яким буде тариф на газ у 2023 році

Тариф на газ до кінця поточного опалювального сезону Нафтогаз підвищувати не буде. Про це в інтерв’ю "Форбсу" сказав очільник компанії Олексій Чернишов.

ВІДЕО ДНЯ

Не повинна вартість блакитного палива змінюватись загалом до кінця війни. А от після її завершення і перемоги України можуть встановити "ринкові тарифи".

"Безумовно, ми не будемо підвищувати тарифи під час війни. Це абсолютно правильно, бо ми маємо підтримувати людей. Після перемоги у нас єдиний шлях – ринок", – зазначив Чернишов.

Реклама
Читайте також:
Нафтогаз надав роз’яснення через дивні платіжки за газ

Голова Нафтогазу переконаний що місцеві влади "підтримують перехід на ринок". Адже "розуміють, що тарифи мають бути обґрунтованими і достатніми для нормальної роботи місцевих ТЕЦ".

Реклама

З інтерв’ю Олексія Чернишова також стає зрозуміло, що перехід на ринкові тарифи буде не одномоментним, а поступовим. Попередні строки – 1-3 роки. Він їх називає реалістичними.

"Поступовий перехід з обовʼязковою підтримкою тих, хто цього потребує, через адресну монетизацію субсидій", – додав Чернишов.

Відзначимо, що наразі найбільша кількість споживачів отримують блакитне паливо за ціною 7,96 гривні за кубометр. Такий тариф наразі пропонує Нафтогаз. Водночас на ринку представлені ще кілька компаній – вони пропонують ціни від 7,70 грн до 9,99 грн за кубометр.

Реклама

Вартість у 7,96 грн за кубометр – таким тариф на газ для 98% споживачів буде мінімум до травня 2023 року.

Варто пам’ятати, що окрім вартості газу споживачі сплачують ще і ціну за розподіл (транспортування). В кожному регіоні вона відрізняється.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно