Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ще одна країна готова інвестувати у відновлення України в 2023 році

Ще одна країна готова інвестувати у відновлення України в 2023 році

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-зустріч з Віце-прем’єр-міністром - міністром енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Еббою Буш.

ВІДЕО ДНЯ

Герман Галущенко наголосив, що росія продовжує здійснювати масовані атаки на енергетичний сектор України, наносячи удари, зокрема, по об’єктах теплової та гідрогенерації.

"росіяни намагаються роз’єднати нашу енергосистему, унеможлививши передачу електроенергії з одної частини країни в іншу. Однак українські енергетики роблять неймовірне, і проводячи ремонти 24/7, відновлюють електропостачання знову і знову", – підкреслив Міністр.

Реклама
Читайте також:
Графік відключень електроенергії на 23 грудня: скільки годин буде світло

Він зазначив, що проведення такої кількості ремонтних робіт швидко спустошує склади матеріалів та обладнання, які надаються Україні міжнародними партнерами.

Реклама

Ебба Буш наголосила, що Швеція вже направила Україні понад 180 тонн допомоги енергетичному сектору, яка включає, зокрема, дизель-генератори.

Також Міністр зазначила, що у 2023 році шведська сторона буде здійснювати інвестиції у відновлення України через програми Світового банку та ЄБРР.

Герман Галущенко подякував Швеції за надану допомогу та підкреслив, що проекти з відновлення та відбудови українського енергетичного сектору треба готувати вже зараз, аби на наступний день після перемоги України у війні почати їх реалізацію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно