Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • З 1 січня 2023 року неповнолітні українці отримуватимуть сертифікати на придбання книг

З 1 січня 2023 року неповнолітні українці отримуватимуть сертифікати на придбання книг

З 1 січня 2023 року неповнолітні українці отримуватимуть сертифікати на придбання книг

Книга є одним з головних культурних продуктів, а читання книг – необхідною умовою формування зрілої людини і розвинутого суспільства. Стан читання в Україні є без перебільшення катастрофічним і стрімко погіршується. Лише 8% українців читають книжки щодня. Половина дорослого населення ніколи чи майже ніколи не читає книжок.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у пояснювальній записці до проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження». Закон прийнято у червні 2022 року.

Читайте також:
Новий законопроєкт для нічних працівників: працюватимуть менше, а грошей отримуватимуть більше
Реклама

Документом також передбачено, що з 1 січня 2023 року неповнолітні українці отримуватимуть сертифікати на придбання книг.

Кому видаватимуть сертифікат на придбання книг

Сертифікат надаватиметься при отриманні свідоцтва про народження, а також при отриманні паспорта громадянина України у 14 років. Сума сертифікату – 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому видається сертифікат. Сьогодні це – 805,2 грн.

Реклама

Як скористатися сертифікатом

Сертифікат може бути використаний виключно для придбання книжкових видань державною мовою у паперовій та/або електронній формі, у тому числі в аудіофайлах, видань для осіб з вадами зору (крім книжкових видань, що мають походження або виготовлені та/або ввезені з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України), у розповсюджувача видавничої продукції, який у встановленому порядку внесений до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції та до переліку розповсюджувачів видавничої продукції, що забезпечують придбання громадянами книжкових видань з використанням сертифіката.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно