Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як покупців дурять на касах супермаркетів: пояснення

Як покупців дурять на касах супермаркетів: пояснення

Майже кожен українець помічав, що у супермаркетах і магазинах дуже часто встановлюють ціни, наприклад, 9,96 грн, 9,98 грн тощо. Чому ж ставлять такі ціни? Справа в тому, що це роблять навмисно, адже при заокругленні здачі такі ціни дозволяють більше грошей залишати у продавця, а не в покупця.

ВІДЕО ДНЯ

За правилами округлення покупцю можуть дати не всю здачу. Саме суму менше 5 копійок має право залишити собі магазин, а понад 5 копійок – мають "вибачити" покупцю.

Саме тому нерідко в супермаркетах спеціально встановлюють такі ціни, аби округлення були не на користь покупця. Якщо ж при розрахунку на касі покупець використовує банківську картку, то таке заокруглення не діє.

Реклама
Читайте також:
Скільки тепер можна зняти готівки у банкоматах та на касі деяких супермаркетів

Ще один спосіб, яким можуть користуватися недобросовісні магазини і супермаркети й дурити покупців на касах, це показувати неправильну вагу товару. Роблять це завдяки нескладним маніпуляціям.

Реклама

Нерідко використовують спеціальні грузики, нитки, або ж просто непомітно кладуть зайві предмети при зважуванні.  Тому покупцям радять бути дуже уважними, аби не дати себе обманути.

Ще одна з порад, на якій наголошують експерти, йти за покупками із готовим списком. Так можна купити тільки те, що справді потрібно, і не витрачати гроші за зайві продукти та товари.

І обов’язково не забувайте перевіряти терміни придатності продуктів та зберігайте деякий час чеки із супермаркетів чи магазинів.

Реклама

Нагадаємо, нещодавно мережа АТБ оприлюднила інформацію для українців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно