Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Подвійна допомога для тих, хто втратив роботу: на що можна розраховувати

Подвійна допомога для тих, хто втратив роботу: на що можна розраховувати

Українці, які втратили роботу під час війни і зареєстровані в службі зайнятості, мають право не лише отримувати виплати по безробіттю, а й претендувати на допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг відразу після звернення.

ВІДЕО ДНЯ

Більше про цю можливість розповіла начальник відділу пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України (ГУ ПФУ) в Харківській області Ольга Міщенко.

Читайте також:
Коли нараховуватимуть виплати по 3 тисячі на дитину та 2 тисячі дорослому в 2023 році
Реклама

За її словами, люди, які стоять на обліку в центрах зайнятості, як й інші громадяни з малими доходами, можуть претендувати на допомогу від держави у вигляді житлової субсидії. Про цьому для її призначення обраховуватиметься розмір допомоги по безробіттю, а не дохід за попередні шість місяців, як було раніше. Такі зміни уряд затвердив ще на початку вересня 2022 року, ухваливши постанову № 1041.

Для призначення субсидії така людина має подати заяву та декларацію за встановленими формами: до одного з сервісних центрів підрозділів ПФУ (незалежно від місця проживання), через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Реклама

За інформацією Ольги Міщенко, навіть якщо раніше людина отримувала субсидію, то після того, як отримала статус безробітного, вона має звернутися із заявою для її перерахунку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно