Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Хто з військових більше не отримуватиме 30 тисяч: із 1 лютого зміниться порядок виплат

Хто з військових більше не отримуватиме 30 тисяч: із 1 лютого зміниться порядок виплат

Хто з військових більше не отримуватиме 30 тисяч: із 1 лютого зміниться порядок виплат

Зарплата військових в Україні зміниться із 1 лютого 2023 року. Частина військовослужбовців почне отримувати менші виплати, натомість інша частина – більші.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, для тих  військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, далеко в тилу скасують додаткову місячну виплату у розмірі 30 тисяч гривень. Про це повідомили в Міноборони.

Бойові виплати у 100 тияч  гривень на місяць будуть збережені захисникам, які воюють із противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти – виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

Реклама
Читайте також:
Мобілізація 2023: яке покарання загрожує чоловікам у разі порушення військового обліку

Як пояснили в Міноборони, зміни торкнуться тих військовослужбовців і співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України. А також строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а ще деяких інших категорій.

Реклама

Зокрема, зміниться підхід до виплати 30 тисяч грн. Її скасують для тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій.

Водночас, щоб підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, вже з 1 лютого 2023 року будуть збільшені розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців так, щоб мінімальний його рівень для Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України, становив не менше ніж 20 100 гривень.

"А для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України — на рівні не менше ніж 17 000 гривень", – зазначили в Міноборони України.

Реклама

Нагадаємо, Олексій Данілов зробив заяву про мобілізацію в Україні 2023.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно