Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тепер платять по-новому: українцям роз’яснили важливе нововведення

Тепер платять по-новому: українцям роз’яснили важливе нововведення

Українцям роз’яснили ситуацію стосовно монетизації пільг на житлово-комунальні послуги. Відразу зазначимо, що тепер виплати здійснюються по-новому.

ВІДЕО ДНЯ

Реформа розпочалась ще у 2019 році й була завершена у січні 2023 року. Тепер пільги на оплату ЖКП їх одержувачам надаються виключно у грошовій готівковій формі. У січні відбулось нарахування, а в лютому громадяни отримають гроші. Кошти призначені для найменш захищених верств населення.

Раніше були дві форми допомоги – безготівкова та готівкова. Зміни, що набрати чинності, стосуються пільговиків, які у 2022 році отримували пільги у грошовій безготівковій формі. Тоді кошти надходили на обліковий запис в Ощадбанку, звідки спрямовувалися надавачам житлово-комунальних послуг.

Реклама
Читайте також:
ПриватБанк запровадив зміни: скільки тепер можна замовити готівки

Тепер же пільгу отримуватимуть у готівковій формі.

Реклама

Три важливі моменти:

  • Тим пільговикам, які до грудня 2022 року вже отримували відповідні пільги у готівковій формі, а також тим, які звернулися за наданням виплати починаючи з грудня 2022 року, Пенсійний фонд України перерахує кошти на їхні рахунки, відкриті в уповноважених банках або для виплати через відділення АТ "Укрпошта". Це залежить від способу виплати, обраного одержувачем пільги.
  • Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їх пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення АТ "Укрпошта", де людина одержує пенсію. 
  • Пільговикам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі і не є пенсіонерами (тобто в Пенсійного фонду України відсутні виплатні реквізити банківського рахунку або адреса доставки коштів) кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті Пенсійним фондом України в АТ "Ощадбанк".

Раніше видання розповідало, як отримати грошову допомогу зі США.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно