Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутати пропонують посилити покарання за водіння у стані сп’яніння

Депутати пропонують посилити покарання за водіння у стані сп’яніння

У Верховній раді зареєстрований проєкт закону про посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів.

ВІДЕО ДНЯ

"Метою законопроєкту є підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, та як наслідок досягнення справедливого підходу до забезпечення автомобілями Збройних сил України", – йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також:
П’яний водій виїхав на зустрічну смугу та скоїв аварію
Реклама

Зараз за повторне протягом року керування в стані алкогольного та іншого сп’яніння передбачений штраф у 34 тисяч гривень з позбавленням права керування на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу.

Автори законопроєкту пропонують за повторне таке порушення впродовж року збільшити суму штрафу до 51 000 гривень з позбавленням права керування на 5 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Реклама

«Цілком справедливим буде конфіскація автомобіля для потреб ЗСУ, яким керували у стані сп’яніння в таких складних для країни умовах. Адже всі громадяни України мусять бути свідомими та забезпечувати стабільність країни в тилу», – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно