Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутати пропонують зміни для водіїв: що хочуть зробити

Депутати пропонують зміни для водіїв: що хочуть зробити

Ще одні зміни для водіїв запропонували парламентарі. Депутати мають намір заборонити евакуацію транспортних засобів інспекторами з паркування під час війни.

ВІДЕО ДНЯ

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться про те, що інспектори наразі мають право затримати транспорт та відправити його на штрафмайданчик.

"Практика показує, що більшість тимчасових затримань транспортних засобів здійснюється саме інспекторами з паркування, а не працівниками уповноважених підрозділів Національної поліції", – йдеться у документі.

Реклама
Читайте також:
Що відомо про зміни для водіїв, які запровадять із червня

"Під час воєнного стану населені пункти України зазнають масованих ракетних обстрілів. Щоб зберегти власні життя та здоров’я під час повітряної тривоги водії змушені швидко залишати транспортні засоби для пошуку укриття, при цьому часто порушуючи правила зупинки або стоянки в межах відповідного населеного пункту (що є підставою для застосування тимчасового затримання транспортних засобів інспекторами з паркування відповідно до статті 2654 Кодексу). В такому разі, з етичної та моральної точки зору неприпустимо вимагати від водіїв не порушувати правила зупинки або стоянки, адже в першу чергу вони повинні піклуватися про власне життя та здоров’я, а не про дотримання Правил дорожнього руху", – зазначають у пояснювальній записці депутати.

Реклама

Враховуючи вищесказане, законопроєкт передбачає внесення змін до статті 2654 Кодексу, а саме – додавання примітки, відповідно до якої тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування не застосовується в місцевостях у яких запроваджено правовий режим воєнного стану або правовий режим надзвичайного стану.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно