Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Заявки треба подавати з 10 квітня: українцям надаватимуть нову фінансову допомогу

Заявки треба подавати з 10 квітня: українцям надаватимуть нову фінансову допомогу

Заявки треба подавати з 10 квітня: українцям надаватимуть нову фінансову допомогу

Із 10 квітня через портал Дія українці зможуть подавати заявки, аби отримати нову фінансовуьдопомогу. Йдеться про те, що Уряд розширив програму єРобота.

ВІДЕО ДНЯ

Новою грантовою програмою зможуть скористатися ветерани-учасники бойових дій, аби започаткувати або ж розвинути в Україні свій бізнес. Захисники і захисниці, після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант у розмірі від 250 тисяч гривень до 1 мільйона гривень.

Та це ще не всі можливості. Як розповіли в Міністерстві економіки, другий із подружжя захисника матиме можливість отримати 500 тисяч гривень, які надаватимуть для розвитку сімейного бізнесу.

Реклама
Читайте також:
До кінця квітня обіцяють перерахувати одноразову виплату: хто отримає

Проте є щонайменше одна обов‘язкова умова – це створення нових робочих місць. Міністр економіки Юлія Свириденко висловила сподівання, що ветерани-підприємці залучатимуть до роботи військових побратимів.

Реклама

Заявки на отримання такої фінансової допомоги можна подавати з понеділка, 10 квітня, через Дію. Водночас українцям пояснили, що є три види грантів: на 250 тисяч, на 500 тисяч і на 1 мільйон гривень.

Водночас гранти у розмірі 500 тисяч та 1 мільйон надаватимуть лише за умови, що співфінансування з отримувачем. Простіше кажучи, ветеран-підприємець повинен вкласти в свій бізнес 30% власних коштів. І лише тоді держава надасть 70% коштів для розвитку справи у вигляді гранту.

Хто саме може отримати фінансову допомогу

250 тисяч гривень можуть надати учаснику бойових дій та/або особі з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця.

Реклама

500 тисяч гривень може отримати член сім’ї учасника бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць.

Найбільший грант –1 мільйон гривень нададуть учаснику бойових дій та/або особі з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли, що може отримати виплати в розмірі 2000 та 3000 гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно