Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Віце-президентом українського нацкомітету Міжнародної Торгової Палати призначено закарпатця

Віце-президентом українського нацкомітету Міжнародної Торгової Палати призначено закарпатця

Віце-президентом українського нацкомітету Міжнародної Торгової Палати призначено закарпатця

Напрямок з відбудови України в International Chamber of Commerce Ukraine очолив підприємець, громадський діяч та депутат Закарпатської облради Іван Синетар. Про першочергові кроки та плани роботи на посаді – у форматі бліц-інтерв’ю.

ВІДЕО ДНЯ

– Чи дає таке представництво закарпатця в ICC додаткові можливості для області? Які?

– Насамперед посада дасть можливість закріпити Закарпаття, як пілотний регіон, де всі напрацювання, в тому числі державного рівня, будуть реалізовуватися першими – втілюватимуться інноваційні ідеї й програми.

Реклама

Пропозиція щодо цієї посади виникла органічно. Адже за минулий рік, з початку військового вторгнення, Закарпаття прийняло рекордну кількість внутрішньо переміщених осіб, почало впроваджувати пілотні проєкти щодо роботи з ВПО, релокованими підприємствами. Відтак багато міжнародних потужних організацій, зокрема, ООН, вибрали нашу область як пілотну. Багато програм уперше запускали саме у нас, а далі  розповсюджували на інші області України. Як першочергові – адаптація людей, які приїхали з постраждалих регіонів, до нових умов життя, капітальний ремонт і пристосування будівель для проживання, комфортні умови розміщення бізнесу і створення логістичних зв’язків. Тому, зрозуміло, наша область залишатиметься пілотною щодо багатьох напрямків та стартових напрацювань щодо  відновлення країни.

– Окресліть головні напрямки, над якими починаєте працювати.

Реклама

– Мій напрямок – питання відбудови нашої країни. Це місія, яка вкрай потрібна і вже органічно відбувається. Зокрема, відбулись значні макроекономічні зміни, зміни у бізнесовій і соціальній ситуаціях. Тому треба реагувати на них уже. І робити це дієво. Найперше, йдеться про допомогу в соціалізації і створенні комфортних умов життя вимушених переселенців, зокрема, і створення нових робочих місць, садочків, шкіл, соціальної інфраструктури – треба поновлювати і розбудовувати її.

Важливо приділити окрему увагу виявленню економічних можливостей нашої країни, залученню міжнародного бізнесу в ці процеси, створенню нових підприємств, економічних конгломерацій. Один з ключових напрямків у цьому ракурсі - це спонукання і допомога територіальним громадам у створенні інвестиційних паспортів. Тобто усвідомлення та виявлення реальних можливостей громад різних областей щодо створення нових робочих місць, виробництв, підприємств, інших економічних важелів.

Сфокусуватися планую ще на одному на важливому елементі, який з 2021 року законодавством країни запропонований як економічний магніт. Це  індустріальні парки. Зараз їх 63, а мають бути сотні в різних регіонах. Це буде пріоритет, який дасть поштовх до залучення міжнародних інвестицій і бізнесу.

Реклама
Віце-президентом українського нацкомітету Міжнародної Торгової Палати призначено закарпатця – 01

– Чи буде офіс ІСС Ukraine на Закарпатті, і в чому полягатиме його функціонал?

– На такій доцільності наголосило керівництво ІСС. Закарпаття – унікальна, найзахідніша область країни, межує з 4 країнами ЄС, тут проста "людська" логістика, прекрасні можливості фізичного відвідування країни представниками бізнесу, інвестиційних компаній, донорських організацій. Вони з меншою пересторогою їдуть сюди через безпекову ситуацію.

Відтак, плануємо відкрити так званий "вітальний офіс", який органічно перетвориться на західне регіональне представництво ICC Ukraine в Ужгороді. Розвиток бізнесових зв’язків – саме це має бути його основним функціоналом.

– Чи встигатимете якісно поєднувати віце-президентство із депутатством?

– Це якісно новий виклик для мене. Але сьогодні кожен з нас має знаходитись там, де найбільше потрібен. І докладати зусиль, щоб допомогти країні подолати наслідки агресії, розвиватись і рухатись уперед. Тому усвідомлюючи збільшення щільності свого життєвого графіка, я готовий ефективно працювати. Не забуваючи, звичайно, про рідну Тячівщину, яка завжди в моєму особистому життєвому пріоритеті, бо я там народився і вболіваю за її розвиток.

Довідково: International Chamber of Commerce (або ІСС) - одна з найвпливовіших світових організацій у сфері бізнесу. Сьогодні вона об’єднує понад 6.5 млн компаній, палат та асоціацій зі 142 країн.

Реклама

ICC Ukraine - єдина організація, яка отримала статус спостерігача при ООН відповідно до рішення Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй. Наразі команда ICC Ukraine об’єднує сотні досвідчених фахівців та спеціалістів в абсолютно різних галузях - від соціальних напрямків, науки та освіти до регіонального бізнесу й  міжнародної економіки.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно