Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Для українців, які виїхали за кордон, оприлюднили важливу новину

Для українців, які виїхали за кордон, оприлюднили важливу новину

Українці, які виїхали за кордон, надсилають численні запитання про сплату податків. Через це Міністерство економіки розробило додаток із роз’ясненням різних ситуацій, які можуть виникнути у громадян.

ВІДЕО ДНЯ

На сайті Міністерства економіки у розділі "Оподаткування за кордоном" опубліковано відразу кілька документів-роз’яснень. Там зібрані рекомендації для українців, які наразі в Польщі, Чехії, Італії, Латвії, Австрії та інших країнах Європи.

Читайте також:
Потрібно надіслати заяву: важлива новина для українців, які виїхали за кордон
Реклама

Наприклад, наразі українців багато в Чехії і їх цікавить питання, чи є обов’язковим подання податкової декларації для фізичної особи, яка кваліфікується як податковий резидент у Чехії, і за яких обставин таке подання є обов’язковим? Відповідь: як правило, подання податкової декларації є обов’язковим у всіх випадках, за винятком доходів, що підлягають оподаткуванню у джерела виплати.

І таких роз’яснень безліч. Звісно ж, у всіх врахована специфіка податкового законодавства країни, в якій перебуває українець.

Реклама

Щодо важливого питання про податки, то також в опублікованих роз’ясненнях містяться відповіді, куди і як подавати податкові декларації та чи можна їх подавати в електронному вигляді?

Або ще приклад. На цей раз про Польщу. Питання: якщо фізичні особи, які вимушено переміщені з України до Польщі, продовжують працювати на свого українського роботодавця, перебуваючи в Польщі, чи виникають у Польщі в українського роботодавця зобов’язання щодо сплати податку на заробітну плату? Відповідь: українські роботодавці, якщо вони не здійснюють господарську діяльність через постійне представництво, розташоване в Польщі, не зобов’язані виконувати обов’язки платника податків перед польськими податковими органами. Якщо доходи працівників, отримані від іноземного роботодавця, підлягають оподаткуванню в Польщі, самі працівники несуть відповідальність за виконання своїх податкових зобов’язань у Польщі.

Нижче подамо скріншот одного з популярних питань, які ставлять українці в Польщі. Мова про дотримання податкових зобов’язань та звітності.

Реклама
Для українців, які виїхали за кордон, оприлюднили важливу новину – 01

Раніше для українців, які виїхали за кордон, озвучили важливу новину про пенсії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно