Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через кілька місяців: з вересня для водіїв готують великі зміни

Через кілька місяців: з вересня для водіїв готують великі зміни

З вересня 2023 року українці зможуть купити та продати автомобіль за допомогою Дії. Фактично, як зазначає міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, для цього необхідно буде продавець, покупець та наявність у них смартфонів.

ВІДЕО ДНЯ

Таке велике нововведення стане логічним продовженням тих сервісів, які активно впроваджуються. Адже вже на початку літа автовласник зможе зареєструвати транспортний засіб в автосалоні, а потім замовити онлайн бажану комбінації номерних знаків та розрахуватись за них безпосередньо у кабінеті водія.

Читайте також:
Що відомо про зміни для водіїв, які запровадять із червня
Реклама

Ще один важливий момент, про який повідомив міністр, – це ліквідація технічної експертизи. Відповідно, зникнуть черги та знизиться ризик корупційної складової. Наразі планують залишити технічний огляд ТЗ лише при першій реєстрації, а також в тому випадку, якщо покупець цього захотів.

Якщо автомобіль купується в автосалоні, то з першого місяця літа покупець матиме змогу отримати техпаспорт та номерні знаки прямо на місці. Тобто, відпаде необхідність спеціально приїжджати в сервісний центр МВС.

Реклама

Ще одна ініціатива – скасування транзитних номерних знаків.

До речі, інтернет-видання PMG.ua вже неодноразово повідомляло про новацію з отриманням номерів. Водії можуть обрати як безкоштовний варіант, так і платну комбінацію знаків. Ті, що за гроші, відрізняються від безоплатних гарною комбінацією букв і цифр. Наприклад, можна замовити всі чотири однакові цифри або іншу "круту" послідовність.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно