Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • 12 тисяч гривень майже кожному українцю через війну: про які виплати заговорили депутати

12 тисяч гривень майже кожному українцю через війну: про які виплати заговорили депутати

12 тисяч гривень майже кожному українцю через війну: про які виплати заговорили депутати

На сайті Верховної Ради України зареєстрований проєкт Закону №9279 "Про основні принципи забезпечення компенсацій для жертв збройної агресії російської федерації".

ВІДЕО ДНЯ

У пояснювальній записці вказується, що окупанти за понад рік активної фази війни завдали українській економіці колосальних збитків. Як наслідок, величезна кількість громадян втратили роботу і, як наслідок, грошові надходження.

"Загибель великої кількості українців, їх каліцтва і втрата здоров’я, тримання в полоні і примусова депортація (у тому числі дітей), завдання масштабної майнової шкоди сотням тисяч людей вимагає у держави негайного реагування на існуючі проблеми", – йдеться в документі.

Реклама
Читайте також:
Яку суму платитимуть влітку: названий середній розмір субсидії на неопалювальний період

Тому група народних депутатів пропонує на законодавчому рівні визначити основні принципи подальшого захисту прав громадян України, які були порушені в наслідок збройної агресії, за рахунок компенсацій від країни-окупанта.

Реклама

Автори законопроєкта пропонують окреслити джерела компенсацій від росії у вигляді можливості отримання абсолютною більшістю громадянам України (за виключенням певного кола осіб, наприклад засуджених за злочини проти національної безпеки) безпосередніх компенсацій у розмірі не менше 8% від ВВП РФ (1,779 трлн. дол. США).

"Щорічний розподіл між громадянами України цієї суми (за виключенням витрат на адміністрування) у рівних частках протягом мінімум 20 наступних років, забезпечить справедливість і суттєву матеріальну підтримку. В результаті до 40 мільйонів українців (включно з дітьми) зможуть отримати по 12 000 гривень щомісяця", – йдеться у тексті законопроєкту.

"Середня родина з двома дітьми отримає щомісяця близько 1200 доларів США, які зможе направити на оплату за комунальні послуги, освіту, охорону здоров’я тощо", – розраховують народні обранці.

Реклама

Відзначимо, що законопроєкт було зареєстровано 8 травня. Аби його винесли на голосування у Верховній Раді, він має пройти певний ряд процедур.

Раніше видання розповідало про виплати з 1 травня для українців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно