Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні очікується зниження готівкового курсу долара

В Україні очікується зниження готівкового курсу долара

Найближчим часом готівковий курс долара в Україні знижуватиметься – як прогнозують експерти та банкіри, він рухатиметься у бік офіційного (36,56 грн). Втім, виключати можливі коливання курсу не можна. Однак і панікувати не варто – за очікуваннями, вони будуть не критичними.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Які долари відмовляються приймати в обмінниках та що робити

"Долар буде стабільний. Я не бачу зараз якихось передумов для скаженого стрибка – немає жодних факторів, які б це спровокували. Тому готівковий курс перебуватиме на тих же показниках, які є зараз, плюс-мінус 1 гривня в різні боки. Загалом же, схоже, що він прямуватиме до офіційного", – розповів 24 Каналу фахівець Економічної експертної платформи Олег Гетман.

Реклама

Такої ж думки дотримується і директорка департаменту казначейських операцій Юнекс Банку Анна Золотько. Втім, зазначає вона, динаміка руху готівкового курсу до офіційного буде дуже незначною.

Однією з ключових причин цього процесу вона називає "великий системний держбанк", який забезпечує "повне завантаження дозволеного ліміту продажів готівкової валюти населенню". Крім того, наголошує банкірка, розширений ліміт із продажу готівкової валюти населенню є "сильним стабілізаційним фактором".

Реклама

"Загальна ситуація спонукає стабілізацію курсу. І не дає можливості спекулятивно налаштованим учасникам ринку розхитати курс хоча б в обмеженому діапазоні", – констатувала Золотько.

Нагадаємо, що днями фахівці розказали, чи варто скуповувати валюту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно