Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Можна до кінця червня: що знову дозволили в Україні

Можна до кінця червня: що знову дозволили в Україні

Як повідомила Державна митна служба, Уряд продовжив дії норми про ввезення без сплати ПДВ та ввізного мита товарів, необхідних для сталого постачання електричної енергії.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше Кабмін з метою відновлення енергетичної інфраструктури постановою №1340 розширив перелік товарів, ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ та сплати ввізного мита. Зокрема, комплектувальні для виробництва генераторів та іншого енергетичного обладнання в Україні, а також інвертори, синхронні генератори від 7,5 кВ*А та системи для забезпечення супутникового доступу до інтернету (Starlink) та термометри.

Читайте також:
З 1 червня платити потрібно менше: для українців озвучили приємну новину
Реклама

Попередньо Урядом було визначено термін дії цієї постанови – до 1 квітня 2023 року. Постановою від 19 травня 2023 року №501 Кабмін відновив дію постанови № 1340 – до 30 червня 2023 року. 

Так, починаючи з 21 травня 2023 року товари із зазначеного переліку знову дозволяється ввозити без ПДВ та ввізного мита тим суб’єктам господарювання, які до 1 квітня 2023 р. повністю або частково здійснили попередню оплату згідно з укладеними договорами, за якими ввозяться товари (за умови документального підтвердження від банку здійснення таким суб’єктом господарювання попередньої оплати).

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно