Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Стало відомо, який єдиний тариф на електроенергію планують встановити з 1 червня

Стало відомо, який єдиний тариф на електроенергію планують встановити з 1 червня

Стало відомо, який єдиний тариф на електроенергію планують встановити з 1 червня

Тариф на електроенергію з 1 червня може зрости. НКРЕКП офіційно внесла пропозиції щодо визначення єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу коригування цін.

ВІДЕО ДНЯ

"НКРЕКП надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладення спецобов’язків із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціни без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 з ПДВ", – йдеться у листі в Міненерго за підписом ТВО голови регулятора Руслана Кайдаша.

Читайте також:
Скасовують з 1 липня: для українців озвучили важливу новину
Реклама

Як зазначається у листі, запровадження таких змін дозволить покращити фінансові показники НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" (основні виконавці ПСО, за рахунок яких покривається різниця в ринковій ціні е/е, що становить зараз приблизно 6 грн/кВт-год, та тарифами для населення – ЕР) і наблизити механізм ПСО до збалансованого стану.

При цьому також наголошується, що єдиним дієвим способом стабілізації механізму ПСО залишається поступове приведення цін до ринкового рівня.

Реклама

НКРЕКП вказала, що стосовно зазначених пропозицій про внесення змін до положення про ПСО з 1 червня 2023 року проведено консультації з Секретаріатом Енергетичного співтовариства.

Наразі, як відомо, тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год при місячному споживанні 250 кВт-год, і 1,68 грн/кВт-год при споживанні більших обсягів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно